On Top of the tunnels...

De locatie

Dé culinaire drietrapsraket van gastronomisch Maastricht heet ‘OnTop’. Bistrot, Catering & Boutiq’ in één. Voor het lekkerste moment van de dag! Centraal gelegen in het nieuw ingerichte Koningspark en omarmd door karakteristieke witte bebouwing. Tijdens het interbellum werd hier een oude rivierarm van de Maas gedempt. Architecten Boosten en Dingemans realiseerden er een moderne stadsuitbreiding, het Koningsplein en het Oranjeplein genaamd. Deze stedebouwkundige ruimte diende tijdens de bevrijding in 1944 als kampement voor Amerikaanse veldkeukens. Na de oorlog werd het verkeersplein ingericht met een monumentaal werk van kunstenaar Charles Eyck om de oorlogsjaren te gedenken.

Verbinding

‘OnTop’ heeft zich (bijna letterlijk) bovenop de tunnels genesteld om als gastronomische verbinding en pleisterplaats te fungeren die u in alle windrichtingen voert. De grondvesters van Bistrot OnTop, Eugenie en Joep Verhey heten u van harte welkom! Hier heeft de hectiek van het verleden plaats gemaakt voor rust in een parkachtige omgeving, het Koningspark. Ondergronds leidt de A2 onhoorbaar door de 3 km lange Willem-Alexandertunnel in noord-zuid richting. Oost-west verbindt de stad met het Heuvelland. Bistrot OnTop vervult hier, onder de bezielende leiding van Eugenie en Joep Verhey, met recht, de eeuwenoude rol van een bourgondisch ‘relais’ bovenop de tunnels.

Romeins

Een kruispunt van wegen vormde al in de vroegste geschiedenis van Mosae Trajectum (Maastricht) een belangrijke handels- en pleisterplaats. De Romeinen legden hier een grote weg aan. De ‘Via Belgica’ leidde van de westelijke Maasoever over de eerste Romeinse Maasbrug via ‘ons’ plein in de richting van Coriovallum (Heerlen). In de historie van Maastricht, Nederlands oudste stad, bleek de toegang tot Maastricht tijdens vele veldslagen (o.a. Beleg van Maastricht/Hollandse Oorlog) van grote strategische waarde.

Eugenie & Joep

De grondleggers van het gerenommeerde Bombance Catering tonen hun culinaire vakmanschap met OnTop Bistrot, Catering & Boutiq’. Hun jarenlange ervaring staat garant voor goede kwaliteit en service. Zij beheersen de logistiek bij feesten en partijen op locatie en hebben tegelijkertijd aandacht voor het kleinste detail tijdens een gastronomisch diner voor twee. OnTop Bistrot, Catering & Boutiq’. Altijd het lekkerste moment van de dag.