On Top of the tunnels

De locatie

Bistrot OnTop is gelegen aan het Vrijheidspark te Maastricht. Door de komst van de ‘Groene Loper’ en de parkachtige omgeving heeft deze locatie een ontspannen sfeer. Op een steenworp afstand van het centrum en het station, even ontsnappen aan de drukte van de stad.

Geniet van onze bourgondische menukaart tijdens een lekker ontbijtje, lunch of diner. Ook voor kleine gezelschappen en feestelijke aangelegenheden kunt u bij ons terecht. Voel je welkom in onze gezellige Bistrot, On Top of the tunnels.

Verbinding

‘OnTop’ heeft, bijna letterlijk, bovenop de tunnels een heerlijke plek gecreëerd. Bistrot OnTop heet u van harte welkom!

Hier heeft de hectiek van het verleden plaats gemaakt voor rust in een parkachtige omgeving. Door de 3 km lange Willem-Alexandertunnel is ’t gebied op de overgang van stad en heuvelland  Bistrot OnTop vervult hier, onder de leiding van Eugenie en Joep Verhey, de eeuwenoude rol van een bourgondisch ‘relais’ bovenop de tunnels.

Romeins

Een kruispunt van wegen vormde al in de vroegste geschiedenis van Mosae Trajectum (Maastricht) een belangrijke handels- en pleisterplaats. De Romeinen legden hier een grote weg aan. De ‘Via Belgica’ leidde van de westelijke Maasoever over de eerste Romeinse Maasbrug via ‘ons’ plein in de richting van Coriovallum (Heerlen). In de historie van Maastricht, Nederlands oudste stad, bleek de toegang tot Maastricht tijdens vele veldslagen (o.a. Beleg van Maastricht/Hollandse Oorlog) van grote strategische waarde.

Scroll naar boven